Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

Eindjaarsbericht Energie Expertisecentrum Flevoland

Publicatiedatum: 31 december 2023

Samen de energietransitie in Flevoland versnellen 

Beste relatie,

2023 was een boeiend jaar! Hoge energieprijzen en een (over)vol stroomnet domineerden het nieuws.

We hielpen weer heel wat ondernemers en instellingen vooruit die wilden verduurzamen. Zo hebben we standaard financieringen verstrekt, onder andere aan BSR Marknesse voor het realiseren van zonnepanelen, een warmtepomp en zonneboiler, en aan Spring Produkties en Maatschap Jensma voor zonnepanelen. Natural Harbour ondersteunden we met een maatwerkfinanciering voor zonnepanelen, batterij en laadinfrastructuur.

Ottenhof Brumelia’s B.V., een brumelia kwekerij in Almere, hebben we ondersteund met een businesscase en ontwerp voor het plaatsen van zonnepanelen op een kas. MCM, een metaalbedrijf in Marknesse heeft problemen met onder andere piekbelasting. EEF heeft hen ondersteund met het inzichtelijk maken van de mogelijkheden voor het verlagen van het piekvermogen op basis van de werkelijke energieverbruiksdata van MCM.

Stichting AVES ondersteunden we met een energieplan voor hun basisscholen. We hebben gekeken naar de aanwezige installaties voor verwarmen, koelen en ventileren en hebben hier expertise gegeven over het verminderen van het energieverbruik en het verduurzamen van het energieverbruik. Ook hebben we gekeken naar de aanwezige isolatie en hier onze expertise over gegeven.

Plannen om te verduurzamen en hulp nodig met expertise of financiering? Wij staan ook in 2024 voor je klaar!

Willem Enklaar | Directeur Energie Expertisecentrum Flevoland
info@eef-flevoland.nl | 085 4000 300

Wij informeren je graag over de mogelijkheden voor onze standaardmaatwerkfinanciering of verduurzamingsvoucher.