Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

Mercatus

Mercatus is een middelgrote woningcorporatie met circa 4.700 woningen die betaalbare woningen verhuurt en verkoopt in de Noordoostpolder. Mercatus wil een herkenbare bedrage leveren aan 3 belangrijke maatschappelijke thema’s: armoede bestrijden, uitsluiting voorkomen en een leefbare aarde nastreven. Mercatus werkt vanuit de bedoeling en zet daarom in haar handelen de 3 pijlers uit haar visie centraal: invloed geven, contacten verdiepen en toekomstbestendig zijn. Dit veronderstelt een continue dialoog met de buitenwereld over de maatschappelijke opgave en de waarde die Mercatus toevoegt en kan toevoegen. We kiezen dan ook voor stevige verbindingen met onze belanghouders zoals bewoners en de lokale overheid en daarnaast met onze maatschappelijke partners. Zij worden intensief geraadpleegd en betrokken bij de beleidsvorming en zijn bovendien steeds vaker partner in de uitvoering. Alleen samen kunnen we de meervoudige vraagstukken van nu aan.

Toekomstbestendig zijn betekent dat wij er zijn voor de bewoners van vandaag, maar ook voor die van morgen. Wij kijken daarom verder dan de wensen en opvattingen van vandaag. Ons streven naar duurzaamheid gaat niet alleen over de wensen van huidige bewoners en politici. Wij willen duurzaam zijn om ook toekomstige generaties een leefbare aarde te bieden. Wij zijn ons bewust van de onzekerheid dat veel ontwikkelingen nog in de kinderschoenen staan, maar door blijven gaan met verspilling is geen optie. Daarom doen we steeds het best mogelijke op basis van de dan beschikbare kennis en technieken.

Bezoek de website van Mercatus

Actuele projecten

Nagele in Balans

Gemeente Noordoostpolder, Provincie Flevoland, en meer
Het plan van Energiek Nagele en de prijswinnaars van ‘Nagele in Balans’ om Nagele aardgasvrij te maken kan versneld doorgaan. Minister Ollongren heeft Nagele aangewezen als proefwijk en stelt...
warmte icoon