Riet langs een sloot tijdens zonsopkomst of zonsondergang, ergens in de Noordoostpolder.

Natuur en Milieu Federatie Flevoland

Steeds meer Flevolanders willen zich inzetten voor een mooi en duurzaam Flevoland. Dankzij 60 aangesloten lidorganisaties staat Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) midden in de Flevolandse samenleving. Bij de NMFF zijn bijvoorbeeld alle Flevolandse energiecooperaties aangesloten (Almeerse Wind, De Groene Reus, De Nieuwe Molenaars, Emmeloord Opgewekt, Zeewolde Zon, Zeenergie, en de EnergiePioniers). Samen met onze lidorganisaties werken we aan: Energie besparing en opwekken, en aan duurzame steden en dorpen met een rijke natuur. We geven onder meer ondersteuning aan energie-initiatieven.

Het Energieloket Flevoland is één van de diensten van de Natuur en Milieufederatie Flevoland. Het Energieloket Flevoland geeft onafhankelijk advies over energiebesparing en over het zelf opwekken van energie. Het Energieloket Flevoland helpt Flevolandse bewoners en bedrijven op weg met energiebesparing en het zelf opwekken van duurzame energie. Het Energieloket werkt samen met zoveel mogelijk lokale bedrijven en heeft geen winstoogmerk.

De Natuur en Milieufederatie Flevoland en haar Energieloket werkt aan een duurzame energievoorziening voor Flevoland. De overheden van Flevoland hebben als doel gesteld om energieneutraal te worden in de komende 20 jaar. Dat wil zeggen dat er net zoveel energie wordt opgewekt als dat er nodig is. Nu al is de provincie koploper van Nederland op het gebied van opwekking van wind- en zonne-energie.  Ook op gebouwniveau kunnen we in stappen naar energieneutraal.

Bezoek de website van Natuur en Milieu Federatie Flevoland

Actuele projecten

Welkom bij het energieloket Flevoland

Natuur en Milieu Federatie Flevoland, Provincie Flevoland
Het energieloket Flevoland helpt u op weg met energiebesparing en het zelf opwekken van duurzame energie.
warmte icoon windenergie icoon zonnestroom icoon